২০২২: কোন খন দেশে প্ৰথম আৰু শেষত নৱবৰ্ষ উদযাপন কৰে ?

Date:

- Advertisement -

- Advertisement -

Which country celebrates New Year first and last?

আমি 2021  বিদায় দি , 2022 ক আদৰি লৈছোঁ । এতিয়াও এনেকুৱা কিছূমান দেশ আছে যিয়ে নৱ বর্ষক আদৰি লোৱা নাই।  সকলো দেশে একে সময়তে নৱবৰ্ষক আদৰণি ন জনাই

কোন খন দেশে প্ৰথমে নৱবৰ্ষ উদযাপন কৰে?

- Advertisement -

ওচেনিয়া হৈছে বিশ্বৰ প্ৰথমখন দেশ যিয়ে নতুন বছৰক প্রথম স্বাগতম জনায়। সৰু প্ৰশান্ত মহাসাগৰীয় দ্বীপ ৰাষ্ট্ৰ টংগা, চামোৱা আৰু কিৰিবাটি হৈছে নৱবৰ্ষক স্বাগতম জনোৱা প্ৰথম দেশ।  ভাৰতীয় সময় মতে 31 ডিচেম্বৰত  আবেলি 3:30 এই কেইখন দেশে নৱ বর্ষক আদৰণি জনায় ।

কোনখন দেশে শেষত নৱবৰ্ষ উদযাপন কৰে?

- Advertisement -

আমেৰিকা যুক্তৰাষ্ট্ৰৰ ওচৰৰ হাওলেণ্ড আৰু বেকাৰ দ্বীপপুঞ্জৰ জনবসতিহীন দ্বীপসমূহে নৱবৰ্ষক শেষত স্বাগতম জনায় । তেওঁলোকে ১ জানুৱাৰীত ভাৰতীয় সময় মতে সন্ধিয়া ৫:৩০ বজাত উদযাপন কৰে ।

Time of New Year 2022

December 31 (as per GMT | IST)

New Zealand: 10:15 am GMT | 3:30 pm IST

Australia: 1 pm GMT | 6:30 pm IST

Japan, South Korea and North Korea: 3 pm GMT | 8:30 pm IST

China, Philippines and Singapore: 4 pm GMT | 9:30 pm IST

Bangladesh: 6 pm GMT | 11:30 pm IST

Nepal: 6:15 pm GMT | 11:45 pm IST

India and Sri Lanka: 6:30 pm GMT | 12:00 am IST

Pakistan: 7 pm GMT | 12:30 am IST

Germany, France, Italy, Belgium and Spain: 11 pm GMT | 4:30 am IST

UK, Ireland, Iceland, Portugal: 12 am GMT | 5:30 am IST

January 1 (as per GMT | IST)

Brazil (some regions): 2 am GMT | 7:30 am IST

Argentina, Brazil (some regions), Chile and Paraguay: 3 am GMT | 8:30 am IST

New York, Washington, Detroit: 5 am GMT | 10:30 am IST

Chicago: 6 am GMT | 11:30 am IST

Colorado and Arizona: 7 am GMT | 12:30 pm IST

Nevada: 8 am GMT | 1:30 pm IST

Alaska: 9 am GMT | 2:30 pm IST

Hawaii: 10 am GMT | 3:30 pm IST

American Samoa: 11 am GMT | 4:30 pm IST

Howland and Baker Islands: 12 pm GMT | 5:30 pm IST

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related